Tchibo Barista

Tchibo Barista

Wysokiej jakości kawa niczym z kawiarni w Twoim domu

Jaką kawę lubisz?

Tchibo Barista

Wzajemna odpowiedzialność

Nasze kawy w ziarnach i kapsułkach Tchibo Barista posiadają certyfikat Fairtrade. Faitrade certyfikuje produkty pochodzące ze sprawiedliwego handlu. Celem jest uzgodnienie przez strony ceny, która faktycznie odzwierciedla koszty materiałów i pracy producentów, niezależnie od ogólnych cen na rynku światowym, a tym samym przyczynia się do lepszych warunków pracy i życia.

Każda filiżanka kawy Barista przygotowana z ziaren czy kapsułek jest doprawiona miłością do kawy i doświadczeniem rolników, którzy uprawiali, zbierali i przetwarzali daną odmianę. Dlatego Tchibo współpracuje z Fairtrade, aby wspierać farmerów uprawiających kawę w ramach projektów, które umożliwiają im wydajniejszą pracę na polach i w handlu, co ma pozytywny wpływ na nich, ich pracowników i środowisko.
Tchibo Barista

Kawa w ziarnach Tchibo Barista
Caffè Crema

Tchibo Barista Caffè Crema ma delikatny, owocowy charakter, elegancki aromat i lekko jagodowy smak. Kawa premium jest palona przy zastosowaniu tradycyjnego palenia bębnowego, dwukrotnie dłuższego w porównaniu z tradycyjnym paleniem espresso, ale delikatnie, żeby aromaty i smaki mogły się w pełni rozwinąć. Aby kawa została świeża i aromatyczna tak długo, jak to możliwe, wyposażyliśmy nasze opakowania w specjalne zamknięcie chroniące niepowtarzalny smak i aromat.

Profesjonalna jakość 100% Tchibo Arabica, ze zrównoważonych upraw
Tchibo Barista

Kawa w ziarnach Tchibo Barista
Espresso

Tchibo Barista Espresso to mocna, dobrze zbalansowana, lekko gorzka kawa o delikatnie orzechowym, łagodnym smaku. Kawa premium jest tradycyjnie palona w bębnie, ale dwa razy dłużej, przez co delikatniej w porównaniu do konwencjonalnego palenia espresso, co pozwala w pełni rozwinąć aromaty i smaki. Aby kawa została świeża i aromatyczna tak długo, jak to możliwe, wyposażyliśmy nasze opakowania w specjalne zamknięcie chroniące niepowtarzalny smak i aromat.

Profesjonalna jakość 100% Tchibo Arabica, ze zrównoważonych upraw
Tchibo Barista

Automatyczne ekspresy do kawy Tchibo Esperto

Automatyczny ekspres do kawy Tchibo Esperto to idealny wybór do przygotowywania kawy ziarnistej Tchibo Barista. Został opracowany specjalnie dla kaw Tchibo, aby zapewnić doskonałe doznania smakowe w domu. Wyczaruj kuszący aromat świeżo zmielonej kawy w swoim domu i ciesz się ulubioną kawą niczym przygotowaną przez baristę. Dzięki automatycznym ekspresom do kawy Tchibo Esperto możesz przygotować kawę o żądanej intensywności za naciśnięciem jednego przycisku, bez konieczności tracenia czasu na filtrowanie lub mielenie kawy. Ekspres do kawy Tchibo Esperto przygotowuje również pojedyncze porcje kawy, jest łatwy w obsłudze, łatwy do czyszczenia i doskonale się prezentuje.
 
BARISTA
Wyważony smak, delikatny aromat palenia
Intensywność:36 Palenie:46
500 g kawy w ziarnach
od59,99
zł/kg 119,98
Podgląd
 
BARISTA
Intensywny, wyważony smak
Intensywność:56 Palenie:66
500 g kawy w ziarnach
od59,99
zł/kg 119,98
Podgląd
 
BARISTA
Mocna i intensywna
Intensywność:66 Palenie:66
1 kg kawy w ziarnach
od109,99
zł/kg 109,99
Podgląd
Tchibo Barista

Kapsułki z kawą Tchibo Cafissimo Barista

Nasze kapsułki z kawą, kompatybilne z ekspresami kapsułkowymi Tchibo Cafissimo,zawierają 100% mielonej, palonej kawy. Każda kapsułka zawiera kawę pochodzącą w 100% ze zrównoważonych upraw. Wszystkie kapsułki Tchibo Cafissimo są szczelnie zamknięte, dzięki czemu każda filiżanka gwarantuje wysoką jakość kawy.

Tchibo Cafissimo Barista Caffè Crema charakteryzuje się owocowym i eleganckim aromatem. Dzięki tradycyjnemu paleniu dajemy więcej czasu w palarce bębnowej naszym starannie wyselekcjonowanym ziarnom kawy, aby nabrały swojego niepowtarzalnego, prawdziwego charakteru. Jest to również idealna kawa do przygotowywania napojów mlecznych.

Tchibo Cafissimo Barista Espresso to kawa o intensywnym smaku z nutami orzechowymi. Tradycyjny proces palenia sprawia, że starannie wyselekcjonowane ziarna kawy mają w palarce bębnowej więcej czasu na rozwinięcie swojego unikalnego charakteru. Jest to również idealna kawa do przygotowywania napojów mlecznych.

 
  • 80 kapsułek kawy Barista Edition Caffè Crema
Cafissimo
Nuty jagodowe
Intensywność:36 Palenie:46
80 kapsułek
154,99
zł/kg 242,17
Podgląd
 
  • 80 kapsułek kawy Barista Edition Espresso
Cafissimo
Delikatne nuty orzechowe
Intensywność:66 Palenie:66
80 kapsułek
154,99
zł/kg 242,17
Podgląd
Tchibo Barista

Kawa mielona Tchibo Barista

Tchibo Barista Intense to intensywna kawa o bogatym smaku. W przypadku tradycyjnego palenia w bębnie ziarna kawy są palone wolniej, delikatniej i w niższej temperaturze, dzięki czemu lepiej zachowują smak.

Receptura: 100% kawa Arabica pochodząca głównie z Ameryki Południowej z certyfikatem Rainforest Alliance.

Proces palenia: Powolne palenie w bębnie, ciemny kolor palenia, oddzielne palenie dla każdej odmiany.

Tchibo Barista Classic to delikatna kawa o harmonijnym charakterze. Dzięki tradycyjnemu paleniu bębnowemu ziarna kawy są palone wolniej, delikatniej i w niższej temperaturze, dzięki czemu lepiej zachowują smak.

Receptura: 100% kawa Arabica pochodząca głównie z Ameryki Południowej z certyfikatem Rainforest Alliance.

Proces palenia: Powolne palenie w bębnie, średni kolor palenia, oddzielne palenie dla każdej odmiany
 
  • Barista Classic, kawa palona mielona
Barista
łagodny, harmonijny charakter
Intensywność:36 Palenie:36
250 g kawy mielonej
29,99
zł/kg 119,96
Podgląd
 
  • Barista Intense, kawa palona mielona
Barista
Intensywny smak i aromat
Intensywność:46 Palenie:46
250 g kawy mielonej
29,99
zł/kg 119,96
Podgląd
Tchibo Barista

Kawa rozpuszczalna Tchibo Barista

Kawa rozpuszczalna Tchibo Barista Classic to prawdziwa perełka wśród kaw, do której wybieramy i palimy najlepsze ziarna kawy Robusta. Podczas tradycyjnego procesu palenia w bębnie, ziarna kawy zachowują swój niepowtarzalny aromat, dzięki czemu rozpuszczalna kawa Tchibo Barista Classic jest elegancka i harmonijna z delikatną pianką.

Wielkość opakowania: 180 g
Zawartość: 100% kawa rozpuszczalna

Kawa rozpuszczalna Tchibo Barista Espresso Style to prawdziwy rarytas. Aby uzyskać autentyczny smak, wybieramy najlepsze ziarna kawy Arabika i Robusta, po czym palimy ziarna Arabiki w tradycyjnym bębnie, aby ich aromat i niepowtarzalny charakter mogły się maksymalnie rozwinąć. Tchibo Barista Espresso Style Instant to mocna, ale zrównoważona kawa o intensywnym smaku.

Wielkość opakowania: 200 g
Zawartość: 97% kawy rozpuszczalnej, 3% mielonej kawy palonej
 
  • Tchibo Barista Classic, 6 x 180 g, kawa rozpuszczalna
Tchibo Barista Classic
Intensywność:36 Palenie:36
6 x 180 g
169,99
Podgląd
 
  • Tchibo Barista Espresso 6 x 200 g kawa rozpuszczalna
Tchibo Barista Espresso
Intensywność:56 Palenie:66
6 x 200 g
169,99
Podgląd
bestseller

Barista - inna odsłona kawy

Najlepsze przepisy

Chocolate Stripes Latte

Chocolate Stripes Latte

Składniki (na 1 porcję):
  • 1 porcja espresso z Tchibo Barista Caffè Crema
  • 200 ml mleka
  • 20 g czekolady
  • Liofilizowane maliny w proszku (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
  1. Zaparz espresso.
  2. Rozpuść czekoladę i wylej ją na dno szklanki.
  3. Przytrzymaj spieniacz do mleka w roztopionej czekoladzie i narysuj smugi na szklance.
  4. Dodaj dowolną ilość mlecznej pianki. Powoli wlej espresso do szklanki, aby warstwy dobrze się rozdzieliły.
  5. Jeśli chcesz, możesz dodać na wierzch liofilizowane maliny w proszku
Mrożona kawa truskawkowa

Mrożona kawa truskawkowa

Składniki (na 1 porcję):
  • 1 porcja espresso z Tchibo Barista Espresso
  • 150 ml mleka truskawkowego
  • 100 ml mleka
Sposób przygotowania:
  1. Zaparz espresso, przelej do foremki na kostki lodu i umieść w zamrażarce.
  2. Włóż gotowe kostki lodu do szklanki z mlekiem truskawkowym.
  3. Dodaj tyle mlecznej pianki, ile chcesz.
Pillecukros latte

Marshmallow Latte

Składniki (na 1 porcję):
  • 200 ml ciepłego mleka
  • 1 porcja espresso z Tchibo Barista Caffè Crema
Na bałwana:
  • 3 duże pianki marshmallow
  • 4-5 słonych paluszków
  • Czarny lukier dekoracyjny w sztyfcie lub rozpuszczona czekolada
  • Grudki cukru (cukier dekoracyjny)
  • Pomarańczowe cukierki lub guma do żucia
Sposób przygotowania:
  1. Nabij 3 pianki marshmallows na słony paluszek i udekoruj.
  2. Zbuduj ręce i nogi, odłamując kawałki paluszków i wbijając je w pianki.
  3. Przygotuj porcję espresso.
  4. Użyj spieniacza, aby spienić 200 ml mleka i wlej je do kubka.
  5. Powoli wlej gotowe espresso.
  6. Udekoruj bałwankiem z pianek marshmallow.
Piernikowa Latte

Piernikowa Latte

Składniki (na 1 porcję):
  • 1 porcja espresso z Tchibo Barista Caffè Crema
  • 200 ml wody
  • 200 g cukru
  • 1 laska cynamonu
  • 15 g świeżo obranego imbiru pokrojonego w plasterki
  • łyżeczka ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka goździków
  • 100 ml mleka
Sposób przygotowania:
  1. Wlej wodę i cukier do rondla i podgrzej na średnim ogniu.
  2. Gdy cukier całkowicie się rozpuści, dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
  3. Przefiltruj syrop i polej nim ścianki szklanki lub filiżanki.
  4. Dodaj porcję espresso.
  5. Dodaj 1-2 łyżeczki syropu do kawy i zamieszaj.
  6. Za pomocą spieniacza spień 100 ml mleka i wlej je na kawę.
  7. Posyp cynamonem i podawaj z pierniczkiem.
Latte z masłem orzechowym

Latte z masłem orzechowym

Składniki (na 1 porcję):
  • 2 łyżeczki masła orzechowego
  • 200 ml ciepłego mleka
  • 1 porcja espresso z Tchibo Barista Caffè Crema
  • Bita śmietana do smaku
  • Posiekane orzeszki ziemne
Sposób przygotowania:
  1. Zaparz mocne espresso ze zmielonej kawy Tchibo Barista Caffè Crema.
  2. Umieść masło orzechowe na dnie szklanki, zalej je ciepłym mlekiem, a następnie powoli wlej kawę do szklanki, aby warstwy dobrze się rozdzieliły.
  3. Na wierzch nałóż pożądaną ilością bitej śmietany i udekoruj prażonymi, posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
Latte ze słonym karmelem

Latte ze słonym karmelem

Składniki (na 8 porcji):
  • 1 porcja espresso z Tchibo Barista Caffè Crema.
Karmel:
  • 200 g brązowego cukru
  • 60 ml wody
  • 100 ml śmietany
  • 20 g masła
  • 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
Sposób przygotowania:
  1. Podgrzej cukier i wodę na małym ogniu, ostrożnie mieszając kilka razy.
  2. Gdy cukier całkowicie się rozpuści (po około 5 minutach), lekko zwiększ temperaturę i gotuj na średnim ogniu przez około 20 minut. Nie mieszaj!
  3. Gdy roztwór cukru nabierze intensywnego bursztynowego koloru i stanie się gęsty, zdejmij go z ognia i dodaj śmietanę, cały czas mieszając.
  4. Zachowaj ostrożność, gorąca para wystrzeli w górę, gdy wlejesz śmietanę! Następnie dodaj masło, cały czas mieszając, a na koniec dodaj sól.
  5. Gdy powstanie jednolita mieszanina, umieść patelnię z powrotem na płycie grzewczej i gotuj na wolnym ogniu, aż utworzą się bąbelki - gotowe.
  6. Na dno dużej szklanki wlej łyżkę solonego sosu karmelowego i dodaj porcję espresso.
  7. Spień mleko i wlej do szklanki.
  8. Kilka pasków karmelu można umieścić na wierzchu napoju dla dekoracji.
  9. Aby przygotować warstwowe latte, dodaj składniki do szklanki w następującej kolejności: solony sos karmelowy, ciepłe spienione mleko, a po pół minuty (aż piana i mleko dobrze się rozdzielą) powoli wlej kawę.
cherry

Przepisy na lato

Cherry Ice Cream Latte

Cherry Ice Cream Latte

Składniki (na 1 napój i 8-10 porcji syropu):
  • 250 g wiśni
  • 100 g cukru
  • 100 ml wody
  • 1 gałka lodów
  • 1 porcja espresso z Tchibo Barista Espresso (zaparzonej)
  • 150 ml mleka
Sposób przygotowania:
  1. Wydryluj wiśnie, wymieszaj z cukrem i odstaw na godzinę, aby puściły sok.
  2. Zalej wodą i gotuj na średnim ogniu przez 20 minut, następnie zmiksuj i odstaw do ostygnięcia. (w ten sposób powstaje około 8-10 porcji syropu).
  3. Zaparz espresso i dokładnie wymieszaj z lodami i 100 ml mleka.
  4. Używając spieniacza do mleka, z pozostałego mleka przygotuj zimną mleczną piankę.
  5. Umieść 2-3 łyżki syropu na dnie szklanki, wlej zamrożone latte i dopełnij mleczną pianką.
Mięta w czekoladzie

Mięta w czekoladzie

Składniki (na 1 porcję):
  • 1 porcja espresso z Tchibo Barista Caffè Crema
  • 150 ml zimnego mleka
  • Kruszony lód (do smaku)
  • Sos czekoladowy lub rozpuszczona czekolada
  • Bita śmietana (opcjonalnie)
  • Na syrop (ok. 0,5 dl): 120 g cukru, 60 ml wody, 15 listków mięty
Sposób przygotowania:
  1. Umieść składniki syropu w misce. Podgrzewaj w niskiej temperaturze, mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści, a następnie podgrzewaj w średniej temperaturze przez około 10 minut. Gotuj przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
  2. Przefiltruj płyn przez sito, aby liście mięty nie dostały się do syropu.
  3. Do blendera wlej ok. 50 ml syropu (do smaku).
  4. Przyrządzone wcześniej espresso przelej do garnka i doprowadź do wrzenia, a następnie dodaj do koktajlu mlecznego razem z mlekiem i dokładnie wymieszaj.
  5. Do dużej szklanki wrzuć kruszony lód i wlej kawową mieszankę. Dodaj bitą śmietanę, sos czekoladowy i udekoruj listkiem mięty.
choclate

Inne przepisy

Jagodowa latte

Jagodowa latte

Składniki (na 2 porcje):
  • 2 filiżanki espresso z Tchibo Barista Caffè Crema
  • 100 g świeżych lub mrożonych jagód
  • 100 g cukru
  • 50 ml wody
  • Sok z połowy cytryny
Sposób przygotowania:
  1. Umieść składniki syropu w misce. Podgrzewaj w niskiej temperaturze, mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści.
  2. Gdy cukier całkowicie się rozpuści, gotuj w średniej temperaturze przez 25 minut, mieszając od czasu do czasu.
  3. Przetrzyj jagody łyżką przez sitko, aby wycisnąć z nich wilgoć.
  4. Wlej syrop na dno szklanki, a następnie napełnij szklankę do 2/3 spienionym mlekiem.
  5. Na wierzch wlej porcję espresso. Na wierzchu ułóż bitą śmietanę i udekoruj jagodami.
Latte z białą czekoladą

Latte z białą czekoladą

Składniki (na 2 porcje):
  • 2 filiżanki kawy Tchibo Barista Caffè Crema
  • 40 g białej czekolady
  • 200 ml mleka
  • Tarta ciemna czekolada (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
  1. Połam 40 g białej czekolady na małe kawałki i umieść na dnie szklanek.!
  2. Zalej ją 100 ml ciepłego mleka i wymieszaj za pomocą akumulatorowego spieniacza do mleka.!
  3. Zaparz filiżankę kawy (polecamy Tchibo Barista Caffè Crema) i dodaj do ciepłego mleka z białą czekoladą.!
  4. Jeśli chcesz, możesz zetrzeć na wierzch trochę gorzkiej czekolady.!
  5. Życzymy smacznej kawy!